Καθυστερήσεις στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες

Καθυστερήσεις στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από αγρότες

Αρ. Πρωτ. 19424 - 13.7.2011 

Προς υπουργό

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Οι παλινωδίες και οι αστοχίες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών. Τα προβλήματα, που έχουν ανακύψει είναι αρκετά. Έπειτα από έναν χρόνο, που ψηφίστηκε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, το μοναδικό που έχει επιτευχθεί από την Κυβέρνηση, είναι να αισθάνονται οι αγρότες εξαπατημένοι από τα τεράστια εμπόδια, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την αδιαφορία που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Επιτέλους, η κρισιμότητα της κατάστασης και οι συγκυρίες, απαιτούν να βάλει ένα τέλος η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις παλινωδίες της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον αγροτικό κόσμο, εγκαταλείποντας τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, τα λάθη και τις παραλείψεις. Είναι επιτακτική ανάγκη η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και η διασφάλιση της προτεραιότητας των αγροτών στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αγροτικές περιοχές.

  Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε προτίθεται επιτέλους να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων από επαγγελματίες αγρότες, η ταλαιπωρία των οποίων είναι μεγάλη;

Απάντηση Υπουργείου